.

  Ontspanningsmassage kent vooral rustige technieken en strijkingen, waarbij weinig druk wordt gegeven. Deze massage is erop gericht het lichaam te laten ontspannen, aanwezige stress te verminderen en vermoeidheid te verhelpen.

  Wanneer er hoge eisen aan de mens wordt gesteld kan er stress ontstaan. Hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, prestatiedruk en dergelijke kunnen lichamelijke en geestelijke (over)belasting tot gevolg hebben. Dit kan spanningsklachten met zich meebrengen. Spanningsklachten kunnen zowel lichamelijk als geestelijk tot uiting komen in de vorm van hoofdpijn, prikkelbaarheid, algemeen gevoel van gespannenheid, algehele vermoeidheid, nek- en rugklachten, enz.: wellicht zult u dit herkennen.

  Hoe vaak iemand te maken krijgt met dergelijke klachten verschilt per persoon. Dit is mede afhankelijk van de mate waarin iemand lichamelijke en/of geestelijke belasting kan verdragen. Verantwoord bewegen en sporten kan de nodige ontspanning bieden en zelfs bijdragen aan het vergroten van de algehele belastbaarheid.

  Helaas zijn genoemde klachten voor veel mensen een reden om minder te gaan bewegen, omdat er niet voldoende energie meer blijkt te zijn. Een gevolg hiervan kan zijn, dat de grens van het verdragen van deze belasting steeds meer afneemt en daarmee de klachten zullen toenemen: zo ontstaat een vicieuze cirkel.

  Ontspanningsmassage biedt een goede ontspanning en kan zo bijdragen aan een vermindering van deze klachten.

  CONSENSIO SPORTMASSAGE AFSPRAAK MAKEN 1

  © 2021 CONSENSIO SPORT- EN ONTSPANNINGSMASSAGE | CASTRICUM