Waarom een massage

Redenen voor een massage:

 • Omdat u zwaar lichamelijk werk verricht;
 • Omdat u veel in één houding zit, of staat;
 • Omdat u een sporter bent, recreatief of professioneel;
 • Omdat uw spieren zich niet meer zo snel herstellen;
 • Omdat u wellicht problemen ondervindt van fysieke aard in het dagelijks leven;
 • Omdat u het heerlijk en belangrijk vindt uw lichaam te verzorgen middels het ondergaan van een massage en geen klachten heeft.

Redenen genoeg om eens tijd vrij te maken voor deze vorm van ontspanning. Aandacht, helemaal alleen voor uzelf, en genieten van een massage die een weldadig gevoel geeft.

Sportmassage

sportSportmassage kent technieken als optrekkende, knijpende en rollende bewegingen die deze krachtige zeer effectieve lichaamsmassage typeren. Spieren worden stevig onderhanden genomen door de masseur. De doorbloeding van het spierweefsel verbeterd en afvalstoffen worden afgevoerd.

Te intensief en teveel bewegen kan spierpijn en blessures veroorzaken. Bij onvoldoende herstel kan er dan overbelasting ontstaan waardoor u tijdelijk of voor langere tijd niet meer verder kunt. Soms kunt u zelfs niet meer aan het werk: de spieren, pezen en gewrichten hebben teveel te lijden. Dat uit zich onder andere in vermoeidheid, stijfheid en pijn. Maar ook bij een eenvoudige spierpijn (een minimale beschadiging van de spiervezels) kan bij onvoldoende herstel een blessure ontstaan.

De door Consensio aangeboden sportmassage heeft een conditieherstellend doel: het bewegingsapparaat (combinatie van beenderen, verbindingen en spieren) zal hierdoor optimaal zijn. De juiste manier om na inspanning het herstel te bevorderen en blessures te voorkomen.

Ontspanningsmassage

ontspanningOntspanningsmassage kent vooral rustige technieken en strijkingen, waarbij weinig druk wordt gegeven. Deze massage is erop gericht het lichaam te laten ontspannen, aanwezige stress te verminderen en vermoeidheid te verhelpen.

Wanneer er hoge eisen aan de mens wordt gesteld kan er stress ontstaan. Hoge werkdruk, conflicten, emotionele gebeurtenissen, prestatiedruk en dergelijke kunnen lichamelijke en geestelijke (over)belasting tot gevolg hebben. Dit kan spanningsklachten met zich meebrengen. Spanningsklachten kunnen zowel lichamelijk als geestelijk tot uiting komen in de vorm van hoofdpijn, prikkelbaarheid, algemeen gevoel van gespannenheid, algehele vermoeidheid, nek- en rugklachten, enz.: wellicht zult u dit herkennen.

Hoe vaak iemand te maken krijgt met dergelijke klachten verschilt per persoon. Dit is mede afhankelijk van de mate waarin iemand lichamelijke en/of geestelijke belasting kan verdragen. Verantwoord bewegen en sporten kan de nodige ontspanning bieden en zelfs bijdragen aan het vergroten van de algehele belastbaarheid.

Helaas zijn genoemde klachten voor veel mensen een reden om minder te gaan bewegen, omdat er niet voldoende energie meer blijkt te zijn. Een gevolg hiervan kan zijn, dat de grens van het verdragen van deze belasting steeds meer afneemt en daarmee de klachten zullen toenemen: zo ontstaat een vicieuze cirkel.

Ontspanningsmassage biedt een goede ontspanning en kan zo bijdragen aan een vermindering van deze klachten.

Hotstonemassage

Een heerlijke en vooral ontspannende massage met warme basaltstenen. Basalt-stenen ontstaan wanneer lava met zee of rivierwater in aanraking komt. Deze stenen staan bekend om hun vermogen de warmte lang vast te houden. Doordat er diverse massage technieken zijn, zal elke masseur i.v.m. zijn studie en achtergrond zijn eigen technieken combineren.

Een Hotstonemassage helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam en geest meer in balans brengen. Hot Stone Massage is een weldaad voor uw spieren, verwent de huid, geeft een zeer diepgaande rust en stimuleert de energiestroom. Bijzonder aangenaam, koesterend, verrassend, harmoniserend en doeltreffend tegen blokkades, spanning en stress.

hotstonemassage

Bindweefsel/Cellulites Massage

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massage, gericht op het verbeteren van de huidconditie. De huid is ons belangrijkste en grootste orgaan. Spier- en pees problemen zijn niet altijd alleen de oorzaak van een verminderd functioneren. Een huid die met de onderliggende weefsels is verkleefd kan wijzen op een storing in het lichaam. Door middel van stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd, en onderhuidse spanningen en verklevingen verwijderd. Zo maakt de masseur het onderhuidse bindweefsel weer los en worden de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten beïnvloed.

Cellulitismassage (Lypossage) voor het lichaam en gezicht

Cellulitis is medisch gezien de term voor een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel met uitbreiding in de breedte waardoor het huidreliëf grover en de huid het uiterlijk krijgt van een sinaasappelschil. Cellulitis wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd. De kuiltjes en bobbeltjes in de huid kunnen gevoelig zijn en zitten vooral op de billen, heupen, dijen, rond de knie, in de hals (bisonbult) en bovenarmen.

bindweefsel

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulitis is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. Cellulitis komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit houdt vermoedelijk verband met vrouwelijke hormonen.

Mogelijke oorzaken zijn een slechte bloedcirculatie, alcohol, geraffineerde suiker en cafeïne. Deze stoffen dragen bij aan de ophoping van giftige stoffen in het lichaam. Erfelijkheid speelt waarschijnlijk ook een rol bij het al dan niet ontstaan van cellulitis.

Cellulitis wordt vaak niet erkend als medische aandoening

De Lypossage therapeut geeft een massage waarbij het teveel aan vocht en vet in het onderhuids bindweefsel wordt verwijderd, waardoor de huid weer glad en strak wordt. De huidomvang wordt minder en de cellulitis verdwijnt. In het gezicht heeft deze massage een liftende werking. De intensieve handgrepen van deze massage hebben een directe invloed op het bindweefsel, lymfe, bloedcirculatie en het stofwisselingsproces. Deze massage wordt in een kuur gegeven. Bestaande uit minimaal 6 behandelingen voor Zone I (bovenbenen, billen, buik) en Zone II (rug, armen) van 30/45 minuten met een frequentie van 1x per week. Hierbij zorgen dagelijks gebruik van afslank- en verstevigende cremes voor een versnelde en versterkende werking. Voor Zone III (gezicht) bestaat de kuur uit 6 behandelingen van 30 minuten met een frequentie van 1x per week.

Daarnaast zouden lichaamsbeweging, afvallen indien nodig, scrubben van de huid, het eten van zo veel mogelijk organische en zo weinig mogelijk bewerkte voedingsmiddelen kunnen helpen.

Wat kost een massage

Massage:

Op basis van 60 minuten € 55,00
Voor het toepassen van de juiste combinatie van genoemde massages voor de behandeling van de rug, nek en schouders.

Op basis van 30 minuten € 32,50
U kiest dan voor een deelmassage van bijvoorbeeld alleen kuiten, voorkant benen, achterkant benen ((bil)/hamstrings) of armen.

Hotstonemassage:

Op basis van 60 minuten € 62,50
Rug en handen.

Op basis van 90 minuten € 82,00
Rug, handen, achterkant benen en voeten.

Lypossage (Cellulitis):

Op basis van 6 behandelingen Zone I of II € 660,-

Op basis van 6 behandelingen Zone III € 345,-

 

Kosten voor de massage á contant (inclusief BTW).

Mocht u nog op zoek zijn naar een origineel cadeau, dan kunt u aan een Massage-cadeaubon denken. Neem hiervoor telefonisch contact op met 06-20955524.

Uiteraard zijn de mogelijkheden die een sportmasseur u kan bieden (helaas) niet onbeperkt. In principe werkt een sportmasseur met fysiek gezonde mensen: een sportmasseur is geen arts of fysiotherapeut en is dus niet bevoegd om diagnoses te stellen bij ziekte, blessures of andere verwondingen. Een behandeling door een sportmasseur is niet bedoeld als een alternatief voor een medisch advies of behandeling. Dit houdt in dat een behandeling bij een sportmasseur nooit een therapeutisch doel zal hebben.

Vóór het masseren

Onderstaande is belangrijk voor u te weten, om rekening mee te houden en zonodig te melden aan de masseur:

 • Nuttig 1 uur voorafgaand aan een massage geen grote maaltijden. Dit is niet goed voor uw lichaam. Daarnaast kunt zich misselijk gaan voelen.
 • Wanneer uw lichaam niet in goede conditie is, bijvoorbeeld omdat u koorts, griep of een ernstige verkoudheid hebt, mag u niet gemasseerd worden. Dit in verband met de beïnvloeding van de stofwisseling en de doorbloeding van het lichaam. Daarnaast bestaat ook het gevaar van besmettingsgevaar voor uzelf en voor anderen.
 • Aandoeningen van de huid zoals zware acne, eczeem, steenpuisten en dergelijke kunnen redenen zijn voor een sportmasseur om een massage te weigeren. Dit met het oog op hygiëne, besmettings- en uitbreidingsgevaar voor uzelf en voor anderen.
 • Bij aandoeningen als overgevoeligheidsreacties, lichte vaataandoeningen en verhoogde bloeddruk kan de sportmasseur besluiten om de massage aan te passen.
 • Bij plaatselijke aandoeningen op het lichaam is het afhankelijk van de aard en de ernst van de aandoening of er wel, niet of gedeeltelijk gemasseerd wordt.
 • Ook zwangerschap zal een beperkte massage tot gevolg hebben.

Overige behandelingen

Daarnaast kan de Sportmasseur:

 • In het geval van een acute blessure of andere verwondingen eerste hulp verlenen. De sportmasseur zal de getroffen persoon daarna echter altijd doorverwijzen naar een arts of ziekenhuis voor de diagnose en verdere behandeling.
 • Bij personen die hersteld zijn van een blessure een functietest afnemen en eventueel een tapeconstructie en/of bandage bij het betreffende lichaamsdeel aanbrengen. Bij voorkeur na goedkeuring van de behandelend arts of fysiotherapeut.
 • Personen met chronische lichamelijke klachten behandelen mits het doel van de behandeling niet therapeutisch is.