Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een massage, gericht op het verbeteren van de huidconditie. De huid is ons belangrijkste en grootste orgaan. Spier- en pees problemen zijn niet altijd alleen de oorzaak van een verminderd functioneren. Een huid die met de onderliggende weefsels is verkleefd kan wijzen op een storing in het lichaam. Door middel van stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de doorbloeding geactiveerd, en onderhuidse spanningen en verklevingen verwijderd. Zo maakt de masseur het onderhuidse bindweefsel weer los en worden de inwendige organen, spieren, gewrichtskapsels en bloedvaten beïnvloed.

Cellulitismassage (Lypossage) voor het lichaam en gezicht

Cellulitis is medisch gezien de term voor een ontsteking van het onderhuidse bindweefsel met uitbreiding in de breedte waardoor het huidreliëf grover en de huid het uiterlijk krijgt van een sinaasappelschil. Cellulitis wordt daarom ook wel sinaasappelhuid genoemd. De kuiltjes en bobbeltjes in de huid kunnen gevoelig zijn en zitten vooral op de billen, heupen, dijen, rond de knie, in de hals (bisonbult) en bovenarmen.

bindweefsel

Het onregelmatige huidoppervlak bij cellulitis is het gevolg van verdikte vetcellen, vocht en giftige stoffen uit zowel de omgeving als uit voedsel. Cellulitis komt veel meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Dit houdt vermoedelijk verband met vrouwelijke hormonen.

Mogelijke oorzaken zijn een slechte bloedcirculatie, alcohol, geraffineerde suiker en cafeïne. Deze stoffen dragen bij aan de ophoping van giftige stoffen in het lichaam. Erfelijkheid speelt waarschijnlijk ook een rol bij het al dan niet ontstaan van cellulitis.

Cellulitis wordt vaak niet erkend als medische aandoening

De Lypossage therapeut geeft een massage waarbij het teveel aan vocht en vet in het onderhuids bindweefsel wordt verwijderd, waardoor de huid weer glad en strak wordt. De huidomvang wordt minder en de cellulitis verdwijnt. In het gezicht heeft deze massage een liftende werking. De intensieve handgrepen van deze massage hebben een directe invloed op het bindweefsel, lymfe, bloedcirculatie en het stofwisselingsproces. Deze massage wordt in een kuur gegeven. Bestaande uit minimaal 6 behandelingen voor Zone I (bovenbenen, billen, buik) en Zone II (rug, armen) van 30/45 minuten met een frequentie van 1x per week. Hierbij zorgen dagelijks gebruik van afslank- en verstevigende cremes voor een versnelde en versterkende werking. Voor Zone III (gezicht) bestaat de kuur uit 6 behandelingen van 30 minuten met een frequentie van 1x per week.

Daarnaast zouden lichaamsbeweging, afvallen indien nodig, scrubben van de huid, het eten van zo veel mogelijk organische en zo weinig mogelijk bewerkte voedingsmiddelen kunnen helpen.